5 miljoen euro minder voor Provincie West-Vlaanderen – Carl Vereecke “not amused”

Op 30 september 2013

“De West-Vlamingen moeten zich zorgen maken.” Dat is de conclusie van de Gedeputeerde Carl Vereecke (Open Vld – bevoegd voor o.a. Financiën) na de recente beslssing van de Vlaamse Regering om het provinciefonds met een goede 25 miljoen eoro te verminderen. Dat betekent voor West-Vlaanderen een extra minder inkomst met onvegeer 5 miljoen euro per jaar.

De meest recente besparing van 8,5 miljoen als gevolg van de Interne Staatshervorming is nog niet eens verteerd of West-Vlaanderen krijgt een nieuwe domper te verwerken. Het zit Gedeputeerde Vereecke vooral hoog omdat deze ingreep er komt zonder enige vorm van overleg of voorafgaande beraadslaging. “Ik moest het nieuws zelf begin vorige week vernemen via de kranten en de regionale TV”, aldus nog een verbolgen Vereecke. Na lang wikken en wegen werd de opgelegde besparingsronde van 8,5 miljoen bereikt en was zelfs het budget in evenwicht.

Deze nieuwe besparingsronde zal veel minder goed verteerd worden.Vooral de talrijke culturele, sport en jeugdverenigingen zullen hierdoor getroffen worden. Minder centen voor de Provincie betekent immers ook minder subsidies voor hen.