Hotel Dukes’ Palace mag uitbreiden

Op 29 september 2016

Vijfsterrenhotel Dukes’ Palace krijgt in beroep van de bestendige deputatie een vergunning voor het bijbouwen van 26 kamers, waardoor het totaal op 136 zal komen. Eerder had stad Brugge de uitbreiding ook al vergund.

Aan de zijde van de Moerstraat wordt voor de uitbreiding een nieuw volume voorzien, met het linkse deel ter vervanging van de inrijpoort, het rechtse deel tegen (en boven) de bestaande tuinmuur aan de straat. In de tuin zelf wordt, naast het bestaande lage volume van de huidige bistro-bar een tweede volume voorzien, gelijkaardig met dat van de bestaande bistro.

Inzake erfgoed zijn de aanvragers ingegaan op de opmerkingen van de bevoegde instanties.

Het ontwerp heeft voldoende aandacht voor het mobiliteitsaspect. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, fietsenstallingen en alle nodige voorzieningen voor ondergronds lossen aanwezig. Onder het poortgebouw is voldoende ruimte voor vrachtwagens of autobussen.

Gedeputeerde Carl Vereecke : “De uitbreiding van dit prestigieuze hotel gebeurt met respect voor erfgoed en voor ruimte. Het is een goede zaak voor Brugge en omstreken dat deze voormalige residentie van de Bourgondische adel kan uitbreiden.”

dukes-palace-3

dukes-palace

dukes-palace2