Provincie voert haalbaarheidsstudie naar Olympische schaatsbaan en skeelerpiste

Op 6 april 2017

Onder impuls van Carl Vereecke, gedeputeerde van Sport, besliste de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen om een onderzoek te laten uitvoeren door de firma Odin Wenting Bouwadvies bv naar de haalbaarheid van en de nood aan een multifunctionele 400 m-schaatsbaan, aangepast aan Olympische normen voor nationale en internationale wedstrijden en stages en een indoorskeelerpiste.

In tegenstelling tot Nederland bestaat er in ons land momenteel geen enkele volwaardige schaatsbaan van 400 meter die geschikt is voor Olympische schaatsdisciplines. Momenteel beschikt West-Vlaanderen over 2 schaatsbanen: ‘Finlandia’ in Gullegem en de schaatsbaan aan het Boudewijnpark in Brugge.

Gedeputeerde van Sport Carl Vereecke: “Een schaatsbaan en indoor skeelerpiste die voldoet aan de Olympische norm zal onze provincie een enorme boost geven. Vlaanderen bulkt van het talent, denk maar aan Bart Swings of aan Sandrine Tas die onlangs nog maar schitterde op het EK inlineskaten. Door deze topsporters de geschikte accommodatie aan te bieden moeten ze niet langer uitwijken naar Nederland maar kunnen ze zich op West-Vlaamse bodem op topprestaties voorbereiden.”