VIDEO: Naar 400km Kustmountainbikenetwerk

Op 13 oktober 2017

Dit jaar wordt het Kustactieplan project ‘kustmountainbikenetwerk volledig afgewerkt. Het doel van dit project was om de mountainbikers de kans te geven om per fiets van De Panne naar Knokke-Heist te rijden en omgekeerd. Met uitzonderingen van drie kleinere zones is het gebied één groot aaneensluitend mountainbikeparcours van maar liefst 340km. Het Focus-WTV programma ‘Het Provinciaal Domein’ wijdde hier alvast een aflevering aan:
(lees verder onder de video)

We voorzien nog de drie ontbrekende lussen: Oostende-Luchthaven, Oostduinkerke en De Haan, dit doen we nog dit jaar omdat de bevoegdheid sport per 1 januari 2018 verhuist van de provincie West-Vlaanderen naar Vlaanderen. Omdat we dit project niet onafgewerkt willen afsluiten maken we werk van deze drie lussen, die het totale kustmountainbikenetwerk op 400km zal brengen.

Het kustmountainbikenetwerk sluit perfect aan op het netwerk van Zeeuws-Vlaanderen. Dankzij het grensoverschrijdend Interregpoject met Zeeland kan iedere sportliefhebber naadloos van De Panne tot in het Nederlandse Hulst fietsen, goed voor nog eens 240km extra fietsplezier. Samen betekent dit dus 640km mountainbikeroute. Wie interesse heeft in één van de 9 mountainbikeroutes, kan deze bij de sportdiensten van de gemeenten zelf en bij Sport Vlaanderen aankopen. Een route kost 3 euro.